+358407494432 jere@luomasto.fi

Naisten futiksen pelipäivä 5. divisioonassa saatiin viedä lävitse aurinkoisessa ja kauniissa säässä. Naisten formaatti on hieman poikkeava, sillä pelit pelataan puolikkaalla kentällä ja normaalia pienemmällä 1 + 7 pelaajamäärällä. Kentän pienuudesta johtuen on yksi erikoissäätö: maalivahdin pelinavaus ei saa suoraan annettuna ylittää puolta kenttää.

PetPetin naisille oli merkattu pelipäivään kaksi ottelua. Ensimmäinen Komeettoja vastaan klo 16.00 ja jäljempi peli klo 17.00 FCS:ää vastaan Saarijärveltä. Kauden avaus voitto oli vielä hakusessa, joten kumpaankin peliin lähdettiin selkeästi sitä hakemaan.

PetPet vs. Komeetat:

Ensimmäinen peli Komeettoja vastaan oli sinänsä kohtalaisen tasaista vääntöä jossa pienet seikat ratkaisivat paljon. Komeettojen kontrolloitu maata pitkin pelaaminen antoi heille tilaa kentällä ja sitä he myös pystyivät käyttämään hyväksi. PetPetin keskikenttäpelissä oli koko ajan pientä kiireen tuntua kun vastustaja tuli kovaa iholle. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana myös syöttöjen laadussa oli PetPetillä petraamisen varaa ja harhasyötöistä syntyi vaarallisia tilanteita. Ensimmäisen puoliajan lopussa Komeetat onnistuivat tekemään maalin ja puoliajalle lähdettiin Komeettojen 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla PetPet pääsi peliin paremmin mukaan ja pystyi luomaan enemmän laukaisupaikkoja. Tarkkuus ei kuitenkaan riittänyt eikä tuurikaan ollut puolella, joten maalia ei millään saatu aikaiseksi kovasta yrityksestä huolimatta.  Peliajassa 26″ Komeettojen Suvi Jokinen pääsee tekemään 0-2 maalin ja takaa-ajon matka pitenee.

Yrityksen puutteesta kotijoukkuetta ei toisella puoliskolla voi syyttää ja joka tilanteesta pyrittiin saamaan laukaus aikaiseksi. Vielä kun laukauksiin saadaan hieman tarkkuutta niin hyvä tulee. Mutta ei pomppinut tänään ja kertaalleen Komeettojen kenttäpelaajakin joutui toimimaan maalivahdin roolissa sen jälkeen kun varsinainen maalivahti oli jo ohitettu.

Jos tuloksen taakse uskaltaa katsoa niin peli ei ollut niin selkeästi Komeettojen kun pelkästä tuloksesta saattaisi päätellä. Pelin alussa PetPetillä oli selkeää hermostuneisuutta ja se vaikeutti omaa tekemistä merkittävästi. Erityisesti toiselle puoliajalla peli parani ja 1 vs 1 tilanteisiin mentiin nälkäisemmin. Paremmalla viimeistelyllä tämä peli olisi ollut myös tuloksellisesti paljon tasaisempi.

PetPet vs. FCS

Toiseen peliin lähdettiinkin edellistä peliä paremmalla ilmeellä. Liekö joukkueen valmentaja Sami Jylhä pitänyt minkälaisen motivaatiopuheen edellisen pelin jälkeen, mutta keskikentän palloihin mentiin jämäkämmin ja päättäväisemmin heti pelin alusta saakka. Aggressiivisempi pelitapa toi myös tulosta kun Taimi Hakkarainen laittoi pallo häkkiin yhdennellätoista peliminuutilla. Tämän jälkeen peli eteni kohtalaisen tasaisissa merkeissä, mutta harmillisesti FCS pääsi tasoittamaan ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla ja lyhyelle erätauolla lähdettiin 1-1 tuloksessa.

Toisen puoliajan mielenkiintoisin tilanne nähtiin kun ajassa 22″ PetPetin Maiju Kuuluvainen laukoo pallon kohti alanurkkaa ja pallo kimpoaa maalin eteen joko tolpasta tai tolpan takana olevasta maalin pyörästä. Pelaajat jäävät katsomaan tilannetta hieman hölmistyneenä ja kuvaajakin jää ihmettelemään miksi pelaajat eivät iske palloon kiinni. Onneksi Petäjäveden paikallinen VAR -järjestelmä toimii välittömästi: yleisö alkaa kovaäänisesti huutamaan maalia ja maaliksihan se lopulta merkataan. Yksi asia on varma – pallo ei missään kohtaa varmuudella kokonaan ylittänyt maaliviivaa, mutta ilmeisesti tuomio perustui siihen, että pallo tuli takaisin kentälle maalitolpan takana olleesta pyörästä joka oli väärässä asennossa. Tuomari on tietysti aina oikeassa joten kädet taivasta kohti ja tilanne 2-1!

Kymmenisen minuuttia jauhetaan kohtalaisen tasaista ja hyvännäköistä jalkapalloa ennenkuin Komeetat pääsee vielä kerran tasoittamaan pelin 2-2 lukemiin. PetPet ei kuitenkaan tästä lannistu ja jatkaa omaa tekemistään.

Lopulta peli ratkeaa pari minuuttia FCS:n edellisen maalin jälkeen Taimi Hakkaraisen komeaan yksilösuoritukseen. Pallo haltuun puolesta kentästä, pari kaunista harhautusta ja todella hyvä viimeistely. Kaunis maali, ei kysyttävää.

Loppuaika pelattiinkin tasaisissa merkeissä pois ja loppupillin vihellyksen jälkeen PetPetin joukkueesta ja sen tuuletuksista näki, että kauden avausvoitto maistuu hyvältä! Joukkue selkeästi sai voimaa kotiyleisön hyvästä kannustuksesta ja huudoista. Erityismaininnan kannustuksesta ansaitsee paikallinen kauppias jota huhujen mukana ollaan palkkaamassa Uuraisille sumutorveksi – sen verran kovaa meteliä sieltä hetkittäin lähtee.

Seuraavissa peleissä PetPetillä onkin tulossa erittäin kovat vastukset, sillä tulevat sarjan yläpäästä SaPa sekä MuurY. Erityisesti MuurY:n kovuudesta kertoo se, että heille ei vielä kuuteen pelattuun otteluun ole onnistuttu tekemään yhtään maalia. Pelit pelataan Pieksämäellä 18.6 jonne varmasti kaivataan kannustusjoukkoja!

*** Kuvien käyttö ja jakaminen ei-kaupallisissa tarkoituksissa on SALLITTUA ja jopa SUOTAVAA! Kuvaajan nimen maininta olisi kiva ***